Kontakti

  Gimnazija Celje - Center
  Kosovelova ulica 1

  gimnazija.celje-center
  @guest.arnes.si

  Ekonomska šola Celje
  Kosovelova ulica 4
  Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

  Srednja šola za gostinstvo
  in
turizem
Celje
  Kosovelova ulica 2
  Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

  Srednja šola za strojništvo, 
  mehatroniko in medije

  Kosovelova ulica 12
  Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Prijava

Beseda dijakov

Eden prvih spominov na začetek mojih srednješolskih let, ki gredo počasi h koncu, je ravno 3-Kons. Polna novih vtisov iz 1. letnika sem v ta unikatni medšolski festival stopila brez pričakovanja, iz njega pa izstopila z navdušenjem, ki se je v teh letih le še stopnjevalo.

Včasih je prav neverjetno, kako živimo drug mimo drugega in četudi smo sosedje, drug o drugem ne vemo prav veliko in naš stik je rezerviran zgolj na bežen pozdrav.

A pri nas na Kosovelovi ulici v Celju ni tako. 3-Kons zbližuje, podira meje in povezuje.

Spomini na delavnice, koncerte v naši športni dvorani in super vzdušje so nepogrešljivi del začetka šolskega leta in v moji srednješolski spominski knjigi bodo ostali zapisani z velikimi črkami.

Anja, 4. letnik GCC

 


 

Povezanost in druženje!

Na to pomislim, ko slišim besedo 3-kons. Dan, ko izkusimo drugačen način pouka, in ko dobimo občutek, da smo del večje celote. Vsako leto se na odru zvrsti veliko talentov iz različnih šol, kar prida dodaten sijaj temu dnevu, na dobro pripravljenih delavnicah pa pridobimo novo znanje ali informacije in se vsaj tisti dan na Kosovelovi ulici medšolsko povežemo. Eni bolj, drugi manj. Glavno je, da smo odprti za povezovanje, za spoznavanje novih idej, za iskanje novega znanja in pogledov.

Mislim, da kanček takšnega razmišljanja širi 3-kons, mi pa ga vsa ta leta pomagamo graditi in ga izboljšujemo. Dobro se je zasidral med nami, saj letos slavimo 10. obletnico obstoja.

Zato ob tej priložnosti želim, da bi se konsovske šole in dijaki povezovali tudi naslednjih 10 let!

Žiga Rajh, M-4. d, SŠSMM

 


  

Pred nami je, spoštovani dijaki in dijakinje s Kosovelove, že jubilejni 10. festival 3-Kons. 

Vsako leto večji, vsako leto kvalitetnejši, boljši. 

Tudi letos bomo imeli možnost uživati v najboljšem, kar nam lahko ponudijo kulturni ustvarjalci štirih najbolj povezanih srednjih šol v regiji. Dijaki se že od začetka novega šolskega leta pripravljajo na svoje nastope, ti pa bodo vrhunec dosegli v torek na tradicionalni prireditvi oziroma predvsem koncertu, kjer bomo najverjetneje spet priča vrhunskemu pevsko-plesnemu programu. 

Kot dijak Ekonomske šole Celje sem imel, zahvaljujoč zaupanju koordinatorjev festivala, možnost povezovanja glavnega programa v telovadnici GCC-ja trikrat, kar mi je prineslo ogromno izkušenj in mi bo zagotovo pomagalo na nadaljnji, tako izobraževalni, kot tudi življenjski poti. Hkrati pa mi je ta priložnost prinesla tudi veliko prijateljskih vezi, ki jih 3-Kons nudi, saj imamo, ne samo ustvarjalci programa, ampak tudi dijaki nasploh, možnost druženja, skupnega dela in tkanja skupnih vezi. Ravno zaradi spoznanja, kako je stopiti pred kar veliko skupino dijakov in kar je najpomembneje, kako je nastopati, ko so ti dijaki kot občinstvo razpoloženi, zabavni, se vključujejo v dogajanje na odru in so nasploh fenomenalni, vas tudi letos in v naslednjih izvedbah 3-Konsa, pozivam, da pripravite takšno zabavo na tribunah, kakršno bodo vaši sošolci ter prijatelji na odru. Zagotavljam vam, da bo dogodek ostal v vaših spominih kot eden lepših iz srednješolskih dni. 

Aja pa še to! Ne pozabite na pravila oblačenja, saj veste, belo, črno, rdeče, nariše na obraz nasmeh sreče.

Jan Lukač, 4. f, EŠC