Kontakti

  Gimnazija Celje - Center
  Kosovelova ulica 1

  gimnazija.celje-center
  @guest.arnes.si

  Ekonomska šola Celje
  Kosovelova ulica 4
  Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

  Srednja šola za gostinstvo
  in
turizem
Celje
  Kosovelova ulica 2
  Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

  Srednja šola za strojništvo, 
  mehatroniko in medije

  Kosovelova ulica 12
  Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Prijava

Beseda koordinatorjev festivala

Sedmič. To ni več najbolj pomembno. Pomembneje je, da je tu oktober in z njim 3-KONS. To vem jaz, to vedo kolegi in - kar je najpomembneje - to vedo dijaki. 3-KONS je postal del štirih šol, ki ga pripravljamo, postal je del ulice, kjer živimo, postal je del nas. Prerasel je v najpomembnejši dogodek ob začetku šolskega leta. Je priložnost, da dijaki pokukajo k sosedom in vidijo, da na Koslovelovi znamo skoraj vse: govorimo rusko, italijansko, nemško in angleško, ustvarjamo literarne umetnine, pečemo dobrote in pripravljamo napitke, tekmujemo in se zabavamo, delamo računalniške animacije, upravljamo z roboti, potujemo in raziskujemo in na koncu vedno najdemo pot domov. V času črnega pesimizma je 3-KONS svetloba. Je tista luč, ki pokaže, da znamo in zmoremo. In ne zgolj to. Da tudi želimo - z voljo in delom, pesmijo in plesom, nasmehom na obrazu in ponujeno dlanjo pokazati, da v mladih tli ustvarjalnost. Da smo za in ne proti. Da imamo dovolj nasmehov tudi za druge. 3-KONS je festival dijaške ustvarjalnosti. Že vsa leta hodi z roko v roki s festivalom kratkega dijaškega filma DIFIfest. Z njim se bo petkovo dogajanje tudi zaključilo. Festival se bo končal, a bo svetil v naših srcih do naslednjega oktobra, ko bo spet tu. Osmič.

Vid Burnik, Srednja šola za gostinstvo in turizem Celje, koordinator festivala

 

Pesnik Krasa tokrat že sedmič zapovrstjo združuje srednje šole v središču Celja. Kosovelova ulica, s katero se v naslovu ponašajo štiri srednješolske ustanove, ponovno nudi možnost predstavitve ustvarjalnim in radovednim dijakom, športnikom, glasbenikom, likovnikom, skratka vsem … Številne delavnice, pestro dogajanje, prijateljska športna tekmovanja in glasbene prireditve vabijo, da se nam pridružite.

Ideja prepleta izvenšolskega dogajanja različnih šol raste iz leta v leto in vključuje številne generacije sedanjih in nekdanjih dijakov in učiteljev. Vsi smo del konstrukcije in vsak njen delček je v celoti nepogrešljiv.

Naj bo številka sedem pravljična in naj nas njena čarobnost premami. 3-KONS bo znova neponovljiv.

Branka Vidmar Primožič, Ekonomska šola Celje

 

3-KONS je naš. Resnično naš.
Dijaki in šola živimo z njim in zanj. Odkar me dijaki na hodniku ustavljajo, cukajo za rokav in sprašujejo, kdaj bo letos 3-KONS, odkar pridejo sami in ponudijo svojo pomoč, ko se že avgusta pripravljajo na nastop, na katerem bi radi blesteli, ko se med seboj poiščejo, si pomagajo in pripravijo točko, v kateri svojo mladostno zagnanost povežejo dijaki z različnih šol, ko naši učitelji s Šolskega centra želijo biti del dogajanja in pripeljejo svoje dijake, od takrat vem, da smo na pravi poti, da uresničujemo in vsako leto izpopolnjujemo idejo izpred sedmih let.

Naše so tudi delavnice, v katerih zagnani učitelji dijakom sosednjih šol ponujajo nekaj posebnega, nekaj s svojega strokovnega področja, kar utegne zanimati dijake, ki se izobražujejo za druga strokovna področja, ali pa je vsebina delavnice namenjena le širjenju obzorja, spretnosti in drugih veščin.

Dokler bo tako in dokler naša ustvarjalnost ne bo izzvenela, me prihodnost edinstvenega povezovanja med srednjimi šolami na Kosovelovi ulici nikakor ne skrbi. Naj živi 3-KONS! 

Suzana Slana, Srednja šola za strojništvo, mehatroniko in medije

 

Da smo skupaj boljši in močnejši Kosovelovi štirje dokazujemo že sedmo leto zapored! Pa tudi to, da iz malega raste veliko, saj se lahko knežje mesto pohvali z edinim tovrstnim festivalom dijaške ustvarjalnosti, ki je že zdaleč prerasel meje Kosovelove ulice. Parada idej in konstrukcija sodelovanja je naš moto, s katerim razbijamo tudi toge poglede na šolo in pouk ter v jesen stopamo pogumno, s pogledom zazrtim v prihodnost iz varnega zavetja ulice, ki nosi ime drznega pesnika, ki je bil točno tak kot njegov Kras - klen, samonikel in edinstven. In tak je tudi naš 3Kons!

Gregor Deleja, Gimnazija Celje - Center