Kontakti

  Gimnazija Celje - Center
  Kosovelova ulica 1

  gimnazija.celje-center
  @guest.arnes.si

  Ekonomska šola Celje
  Kosovelova ulica 4
  Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

  Srednja šola za gostinstvo
  in
turizem
Celje
  Kosovelova ulica 2
  Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

  Srednja šola za strojništvo, 
  mehatroniko in medije

  Kosovelova ulica 12
  Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Prijava

Beseda koordinatorja festivala


3kons-2012Letošnji 3-kons je za nami. Tradicionalna prireditev treh šol je bila letos večja in bogatejša, saj se nam je pridružila še četrta šola s Kosovelove ulice. Poleg Srednje šole za gostinstvo in turizem, Gimnazije Celje-Center in Poslovno-komercialne šole je svoje delo na ogled postavila še Srednja šola za strojništvo, mehatroniko in medije. 

Festival se je začel v četrtek, 11. 10. 2012, z otvoritvijo še enega festivala, s katerim že pet let hodi z roko v roki, DIFIfestom. Festival kratkega dijaškega filma je na četrtkovi premieri v polni dvorani Mestnega kina Metropol postregel z osmimi filmi mladih filmarjev. Hočem je bila tema, ki je letos predstavljala rdečo nit dijaškega filmskega ustvarjanja. Na osrednjem dogajanju festivala 3-kons so naslednji dan razglasili zmagovalna filma po izboru občinstva in strokovne žirije.

3-kons je dosegel vrhunec v petek, 12. 10. 2012, ko je Kosovelova ulica vrela od ustvarjalnosti. Delavnice so se odvijale na vseh štirih šolah ter na nekaterih zunanjih lokacijah: Mladinskem centru Celje, Šolskem centru Lava, Srednji zdravstveni šoli, Mestnem kinu Metropol, Muzeju novejše zgodovine ter 1. osnovni šoli Celje. Dijaki so lahko spoznali delo na šolah, mimo katerih vsak dan vodi njihova pot. Na delavnicah so govorili angleško, nemško, špansko, dansko, finsko, v laboratorijih so spoznavali pline, dišave ter naravno kozmetiko, srečali so se z numerologijo, astrološkimi znamenji in tarotom, naučili so se novih plesnih korakov, ustvarjali na številnih likovnih, kiparskih in rokodelskih delavnicah. Športniki so se pomerili v odbojki in nogometu, spoznali so osnove golfa ter zakonitosti potapljanja. Na potopisnih predavanjih so spoznavali tuje dežele, spet drugje so se seznanili z zakonitostmi dobre digitalne fotografije. Videli so delo z roboti in spoznali kakšno kuharsko skrivnost ali dve. Naučili so se izračunati slovenske plače in zmešati koktejl. Delavnice so se zaključile do 11.00, ko so se dijaki zbrali v športni dvorani GCC. Tu je do 13.00 odmevalo od predstav dijaških glasbenih in plesnih skupin. Nastopi so se zaključili s predstavami narodnozabavnih bendov, ki so na noge spravili dobršen del gledalcev.

3-kons je festival dijaške ustvarjalnosti. Letošnji je pokazal, da lahko kljub krizi in temačnim napovedim ustvarjalna mladina naredi dan lepši.

Koordinator festivala: Vid Burnik, prof.