Kontakti

  Gimnazija Celje - Center
  Kosovelova ulica 1

  gimnazija.celje-center
  @guest.arnes.si

  Ekonomska šola Celje
  Kosovelova ulica 4
  Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

  Srednja šola za gostinstvo
  in
turizem
Celje
  Kosovelova ulica 2
  Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

  Srednja šola za strojništvo, 
  mehatroniko in medije

  Kosovelova ulica 12
  Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Prijava

Beseda koordinatorke

3-kons

Festival Kosovelovih treh

8. oktober 2010

 

Tri šole, ki nas druži skupni trg, ulica in medkulturni dialog, smo pripravile skupno prireditev, ki smo jo poimenovali 3-kons. Letos tretjič.

Zakaj 3-kons? 3 pomeni tri šole, kons pa je okrajšava za besedo konstrukcija ali zgradba, kar simbolizira naše delo in druženje.

Izbrali smo tri barve. Črno, belo in rdečo.

Tri barve, ki vsaka po svoje rišejo svet in barvajo naša čustva ter medsebojne odnose.

Prireditev je sestavljenka različnih dejavnosti, ki združuje dijakinje in dijake ter njihove mentorje treh šol Kosovelove ulice.

Čemu festival? Bistvo vsake ideje je, da se uresniči. Pot od ideje do realizacije prvega Festivala 3-kons je trajala pol leta. Želja ustvariti festival, ki ne bo imel samo izobraževalnih vsebin, ampak bo pomenil tudi druženje, zabavo in sprostitev, se je uresničila. V dveh letih smo ustvarili dijaški festival, ki je združil energijo, znanje in vedenje mladih ter njihovih mentorjev.

Če je prvi festival pomenil preboj, začetek, je bil drugi nadaljevanje in nadgradnja vsebin. 51 mentorjev, 220 nastopajočih in 2200 dijakov treh šol je na 23 prizoriščih ustvarilo festival, ki predstavlja prepoznavno produkcijo in s svojim logom pomeni novo blagovno znamko.

Letos je v festival vključenih 65 mentorjev, 250 nastopajočih in 2200 dijakov treh šol, potekal pa bo na 35 prizoriščih.

Glavna tema Festivala 3-kons 2010 je posvečena Mednarodnemu letu biotske raznovrstnosti. Pripravili smo 27 tematskih delavnic, pri katerih sodelujejo vse tri šole, imamo pa tudi zunanje sodelavce, Celjski mladinski center in Srednjo šolo za hortikulturo in vizualne umetnosti. Letos z nami sodeluje tudi Šolski center Celje, Srednja šola za strojništvo, mehatroniko in medije, saj bodo opravili vse medijske storitve (snemanje in fotografiranje festivala).

Naj se zahvalim vsem ustvarjalcem Festivala 3-kons 2010, svojim kolegom in kolegicam, mentorjem in dijakom treh šol, vodstvu treh šol – Bernardi Marčeta, v. d. direktorice Poslovno-komercialne šole Celje, Iztoku Leskovarju, ravnatelju Srednje šole za gostinstvo in turizem Celje in Igorju Majerletu, ravnatelju Gimnazije Celje – Center, koordinatorjem treh šol – Gordani Grajžel in Barbari Kvas Ocvirk s Poslovno-komercialne šole Celje, Iztoku Leskovarju s Srednje šole za gostinstvo in turizem Celje in Mateji Glušič Lenarčič z Gimnazije Celje – Center za pomoč in podporo pri organizaciji in ustvarjanju festivala.

 

Koordinatorka festivala:

Helena Muha, prof.

Poslovno-komercialna šola Celje